Inschrijving ABR-Kennisbijeenkomst

Leuk dat je je in gaat schrijven voor de ABR-regiobijeenkomst! Gedurende deze Kennisbijeenkomsten vertalen we actuele thema's naar de dagelijkse praktijk! Je gaat in gesprek met vakgenoten uit jouw regio die te maken hebben met dezelfde problematiek. 

Over de robo-boer, verandering en jouw rol

De rol van de informatieprofessional in de veranderende wereld van informatiemanagement 

Ken je het verhaal van de boer uit Bleskensgraaf in de documentaireserie ‘Robo Sapiens’ die het melken van zijn koeien volledig heeft geautomatiseerd? Mens en machine die samenwerken, schouder aan schouder. Een fenomeen van nu! Een voorbeeld hoe technologie ons leven en werk totaal verandert en continu in beweging houdt. 

Verandering is de enige constante. Wat betekent dit voor jouw rol als informatieprofessional in transitie? Wat betekent dit voor jouw werk? We nodigen je van harte uit voor de ABR Regiobijeenkomst waar we over deze vragen in gesprek gaan!

1 - Van analoog naar écht digitaal en alles daartussen

We hangen nog steeds tussen twee werelden; we denken dat we 'helemaal digitaal werken' maar ondertussen vinden we het ook heel lekker om de netwerkschijf volledig vol te proppen met een eindeloze hoeveelheid mapjes; de analoge manier van denken. Waar gaat het bij je schuren als informatieprofessional als je écht digitaal gaat werken?

2 - Van informatiebeheerder naar i-ambassadeur

Het werk verandert van 'controleer en herstel' naar i-advies. Nieuwe taken en verantwoordelijkheden betekenen dat je je nieuwe kennis en vaardigheden eigen moet maken. Hoe speel je daar op in?

3 -  Dop je eigen 'informatieboontjes'!

De verantwoordelijkheid en taken op het gebied van informatiebeheer verschuiven naar het primaire proces. De kenniswerker, de vakman, wordt geacht op de juiste manier zijn eigen 'informatieboontjes' te doppen. Wat vraagt het van jou als informatieprofessional om ervoor te zorgen dat je de kenniswerker/ vakman dusdanig faciliteert dat i-bewustzijn en i-discipline een vanzelfsprekendheid wordt?

4 -  Ja leuk maar hoe werkt dat in de praktijk? 

We delen uiteraard onze ervaring uit de praktijk. Een groot aantal collega-overheden zijn hard aan het werk met deze transformatie naar een echte digitale werkende organisatie. Denk aan een systeemimplementatie van een samenwerkplatform voor een zeer groot aantal ambtenaren bij een grote gemeente en een project bij een ministerie waar de gehele organisatie de slag moet maken van digitaal onbewust naar digitaal bewust.

Maak gebruik van je collega's - stel vragen en deel kennis 

Naast dit thema staat de eigen praktijk centraal. Jullie worden van harte uitgenodigd om ervaringen, praktijkcases en vragen aan te leveren. Mag over het centrale thema gaan, hoeft niet! Mail deze naar abr@doxis.nl. Tijdens de regiobijeenkomst gaan we er dan graag over in gesprek!


Aanmelden

  1. Klik in onderstaande tabel op de regionale kennisbijeenkomst van jouw keuze. 
  2. Ben je nog niet ingelogd op de website, log vervolgens in met je ABR inlogcode. Daarna hoef je niet meer je gegevens in te vullen, dat is al voor je geregeld. Met een paar klikken is je inschrijving compleet. Je ontvangt direct een bevestiging per mail. 

Heb je nog geen ABR inlogcode? Schrijf je dan in via het webformulier.  Deze vind je onder deze tabel. 

Na een succesvolle inschrijving krijg je een bedankpagina te zien waarop je aanmelding wordt bevestigd. Na verwerking in ons systeem, krijg je ook binnen 2 werkdagen een bevestiging per mail.  Soms komt deze terecht in de Ongewenste- of Onbelangrijke mail. Check daarom deze mailboxen als je niets hebt ontvangen na 2 werkdagen. 

Minimaal 1 week voor de regionale kennisbijeenkomst ontvang je nog een mail met programma, locatiegegevens en routebeschrijving.

Regionale ABR-Kennisbijeenkomsten zijn exclusief voor ABR-leden. Nog geen lid?

>> Klik hier en meld je aan!

Meld je aan voor de Regionale ABR-Kennisbijeenkomsten

Regio

Datum en locatie

>> Ziekenhuizen/UMC's


>> Limburg

29 mei 2018, gemeentearchief Venlo

>> Drenthe, Groningen, Overijssel

24 mei 2018, gemeente Loppersum

>> Noord-Brabant

24 april 2018, gemeente Baarle-Nassau

>> Zeeland

19 april 2018, gemeente Vlissingen

>> Zuid-Holland

17 mei 2018, Doxis kantoor Den Haag

>> Noord-Holland

17 april 2018, gemeente Weesp

>> Gelderland

12 april 2018, gemeente Brummen

>> Friesland

16 april 2018, gemeente Leeuwarden

>> Utrecht/ Flevoland

8 mei 2018, gemeente Almere
Aanmeldformulier regionale ABR-Kennisbijeenkomst

Direct naar