Menu

Collega's vertellen: Anne Sophie Teunissen

 

Professional bij Doxis  

 Op de dag dat ik dit schrijf ben ik bijna een jaar aan het werk bij Doxis. En wat is er al  veel gebeurd in al die tijd. In tegenstelling tot veel andere collega’s had ik niet meteen een opdracht. De eerste drie weken was het hoofdkantoor mijn basis. Daar heb ik me geen moment verveeld overigens. Mijn nieuwe collega’s ontvingen me heel hartelijk. Ze gaven me gelijk de kans om mee te gaan naar een bespreking met een klant, ik nam deel aan een brainstorm over een nieuwe dienst en ik hielp invulling geven aan Doxis’ Kennisplatform in SharePoint.

De ontmoetingen met mijn nieuwe collega’s waren een stoomcursus informatiemanagement voor me. Als vers afgestudeerde historica wist ik in eerste instantie nog weinig van het vakgebied. Gelukkig kon en kan ik alles vragen aan mijn collega’s. Dat werkt heel prettig, zij zijn immers degenen met de praktijkervaring.

Mijn eerst opdracht kwam snel: ik ging aan de slag als e-dossierspecialist bij een provincie. Op de afdeling Documentaire Informatievoorziening werkte ik samen met collega’s van Doxis en medewerkers van de provincie. Met behulp van een Data Management Systeem stroomlijnen we informatie de juiste plekken. Met veel plezier leerde ik hier alles over informatiemanagement, digitaal werken en de transitie naar digitalisering die deze organisatie doormaakt. Inmiddels heb ik al zeer uiteenlopende opdrachten bij diverse opdrachtgevers uitgevoerd. Voorlopig ben ik nog lang niet uitgeleerd, want dit is een ontzettend uitgebreid en interessant vakgebied.

Menu