Menu

Signalementen

Regionale ABR-Kennisbijeenkomsten

Het nieuwe jaar is begonnen! Dat betekent dat de voorjaarsronde van de Regionale ABR-Kennisbijeenkomsten binnenkort weer van start gaat.

Van maart tot en met mei reist Doxis weer het hele land door om samen met u en uw vakgenoten kennis en ervaring te delen over de actualiteit! Want er is nogal wat aan de hand in het ‘vak’. De actualisatie van de Archiefwet 1995, de archiefregelingen worden aangepast, regels en procedures rondom substitutie/vervanging en archiefinspectie veranderen, het delen of overdragen van informatie in regionale diensten (RUD, omgevingsdienst of regionale sociale dienst) én de selectie en waardering van informatie wint aan waarde. En dan hebben we het alleen nog maar over de veranderingen op het gebied van wetgeving en samenwerking. De digitale revolutie raast in volle vaart voort, waardoor Het Nieuwe Werken, verandermanagement en kwaliteitszorg issues zijn die steeds belangrijker worden. Kortom: meer dan voldoende redenen om te zorgen dat u erbij bent! Aanmelden ABR Regionale ABR-Kennisbijeenkomst Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.doxis.nl/abr. U en uw collega’s zijn van harte welkom! Deelname is exclusief voor ABR-leden. Op onze site, www.doxis.nl/abr vindt u uitgebreide informatie over alle voordelen van lidmaatschap.

Doxis Seminar 2013: Werk aan de winkel!

Op donderdag 14 februari 2013 vindt het jaarlijkse Doxis Seminar plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Het eerste warenhuis van Nederland was zijn tijd ver vooruit en dat is precies wat ons streven voor deze dag zal zijn. Ook in ons vakgebied is veel werk aan de winkel de komende jaren. We gaan ons bezinnen hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Onze hoofdspreker is autoriteit op dit gebied: Hans Kaashoek. Hij vervulde diverse (inter)nationale managementfuncties bij bedrijven zoals FileNet, Wang, Unisys en Xerox Global Services. Daarnaast stond hij aan de wieg van Strategy Partners, een onafhankelijke onderzoeks- en adviesspecialist in strategieadvies en programmamanagement waar hij nu werkzaam is. Aan het werk! Daarnaast organiseren we de hele dag door uiteenlopende workshops, de Werk@Winkels, gericht op diverse specifieke onderwerpen. In informele settings staat kennis- en ervaring delen centraal. Er is veel werk aan de winkel in ons vakgebied de komende jaren. Daarop willen we ons bezinnen hoe we dit het best kunnen aanpakken. Verschillende prominente sprekers van overheden en leveranciers gaan graag met u in gesprek over: • de interactie tussen burger, bedrijfsvoering, werkprocessen en ICT • de mythe van ‘Het Proces’ • veranderende rollen van de overheid • veranderingsdynamiek: faciliteren, ontplooien, samenwerken, teamwork! • nieuwe competenties van informatiemanagers • verwachtingen van de burgerconsument en consequenties voor informatiebeheer • sociale media: of je nou wilt of niet… • compliancy, terug naar het ‘gezonde’ verstand • authentiek digitaal werken Handen uit de mouwen! Zelfbediening bestond nog niet in 1840. Winkelbedienden vroegen beleefd wat klanten bliefden en haalden dit dan uit de schappen. De bedienden waren doorgaans gekleed in stofjassen. Ook wij zullen ons daarin hullen, maar voor andere – meer communicatieve – boodschappen. En dit zal bepaald niet stoffig zijn. We zullen namelijk gezamenlijk onze toekomstvisie op het doek zetten onder leiding van kunstenares Ruth Haitsma. Houd hier dus rekening met uw kleding. We werken met acryl, maar toch…

OP = OP

Om de interactie zoveel mogelijk te stimuleren, streven we naar kleinschalige groepen. Voor ABR-leden is de toegang gratis. Niet-leden betalen € 50,- per persoon (exclusief BTW). Het aantal toegangsplaatsen is gelimiteerd. Dus wees er snel bij, want OP = OP

Menu