Menu

 

Op 7 februari 2012 vindt van 10.00 tot 16.00 uur in de Beurs van Berlage in Amsterdam het jaarlijks Doxis Seminar plaats.
 

Deze unieke locatie – een rijksmonument, ontworpen door de architect Hendrik Petrus Berlage – is gelegen in het hart van Amsterdam. Het behoort tot de top 100 van Nederlandse Unesco-monumenten. Op deze plaats ontstond in de Gouden Eeuw de eerste vaste locatie ter wereld waar aandelen werden verhandeld. Die aandelen waren van de eerste naamloze vennootschap ter wereld: de Verenigde Oostindische Compagnie.

Door de eeuwen heen werden enkele gebouwen versleten. Driehonderd jaar na het eerste bouwwerk, tekende Berlage de derde Beurs van Amsterdam. Het ontwerp deed rond 1900 veel stof opwaaien. Vandaag de dag wordt het gezien als het begin van de moderne Nederlandse architectuur. Kortom, de perfecte plaats om ook in ons vakgebied eens wat stof te doen opwaaien en door te starten met het moderne Nederlandse informatiemanagement.

Inhoudelijk actueel

Sprekers van diverse gemeenten, informatiespecialisten, toeleveranciers en consultants gaan in op de meest uiteenlopende en actuele thema’s in het vakgebied van DIV en ICT. Aandelen zullen er niet van hand tot hand gaan, maar wel zullen er ‘verhandelingen’ worden gehouden die een hoog gehalte aan VOC-mentaliteit in zich dragen. Gastspreker en ‘spindoctor’ Jack de Vries adviseert over strategieën en tactieken om DIV 2.0 in uw organisatie nog beter op de kaart te zetten. Over het exacte programma leest u meer in de decemberuitgave van Info Management. Voor nu lichten we alvast een tipje van de sluier op met de volgende onderwerpen: verdergaande digitalisering en dataverrijking, informatie- en risicomanagement, archivering van internet, sociale media en praktische toepassingen van cloud computing.  

Collegiaal actief

Na de lunch wordt u ingedeeld in teams. In een ‘vliegsimulator’ leert u in samenspraak met collega’s omgaan met verschillende scenario’s van business cases uit onze hedendaagse beroepspraktijk. In tegenstelling tot de dagelijkse beroepspraktijk is het daarin toegestaan om vrijelijk te experimenteren met verschillende benaderingen en inzet van doelen, visies en productiemiddelen. We hopen u hiermee te inspireren tot originele, innovatieve en pragmatische oplossingen. De resultaten daarvan worden beoordeeld door deskundigen, die direct feedback leveren op de keuzes, effecten en resultaten. Vanaf 16.00 uur vindt de netwerkborrel plaats. Vorig jaar was het Doxis Seminar helemaal volgeboekt. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Dus wees er snel bij. Voor ABR-leden is de bijeenkomst gratis en voor niet-leden bedraagt de bijdrage € 100,- per organisatie. Meld u vandaag al aan op www.doxis.nl/seminar

Menu