Menu

Doxis Seminar 10 februari 2011.

Thema: Zaakgericht het middel voor klantgericht?

Unieke locatie: Het Concertgebouw in Amsterdam.

 

Een zaak is een klassiek begrip onder informatieprofessionals. Het verbeteren van de dienstverlening naar burgers en organisaties geeft een nieuwe dimensie aan zaakgericht werken. De overheid bewaakt de digitale zaak en geeft de status van de zaak ‘terug’ aan de externe klant. Het breed inzetten van zaakgericht werken zorgt voor uniform werken op basis van processen. ICT ondersteunt de implementatie en het veranderingsproces. Zaakgericht werken past dus in de transitie van analoog naar digitaal werken.

Wat staat centraal?

De wijze waarop de informatieprofessional waarde toevoegt aan het veranderingsproces van de organisatie op weg naar een klantgerichte organisatie. En in hoeverre de informatieprofessional bij dit proces aansluiting heeft en houdt bij de rest van de organisatie. Er komen vragen aan de orde als:

 • Wie neemt het initiatief tot zaakgericht werken? De proceseigenaar bij publiekszaken: de DIV-manager of…?
 • Is zaakgericht werken geschikt voor alle processen?
 • Welke trends zien we: architectuur en instrumenten?
 • Hoe beheer ik nieuwe digitale zaakdossiers samen met klassieke analoge zaakdossiers?

Interessante lezingen...

De openingslezing van het seminar wordt verzorgd door Eppo van Nispen tot Sevenaer. Eppo is directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, CPNB. In zijn bijdrage geeft hij zijn visie op klantgerichtheid en het organiseren van een efficiënte bedrijfsvoering met behulp van de nieuwste media en technieken.

De middaglezing wordt verzorgd door Kees van Velzen, wethouder Samenleving, Onderwijs, Recreatie en Toerisme van de gemeente Teylingen. Hij gaat in op het vraagstuk van ‘vraag en aanbod’. Een lokale overheid beheert een schat aan informatie. Hoe blijven vraag en aanbod van informatie goed op elkaar afgestemd in deze snel veranderende en gedigitaliseerde maatschappij?

 

...en workshops

Naast de lezingen biedt het Doxis Seminar u een workshopprogramma dat zeer de moeite waard is. Zaakgericht werken wordt vanuit verschillende invalshoeken benaderd. De workshops worden verzorgd door vooraanstaande sprekers uit het vakgebied:

 • Jaap de Witt, Directeur Apoteose
 • Koen van Hoogstraten, Senior Adviseur Doxis
 • Rita Oude Nijeweme, Teamleider documentaire informatievoorziening, gemeente Emmen
 • Margriet van Gorsel, Programmamanager Concern Records Management, gemeente Rotterdam
 • Michiel Rijneke, Directeur Need2Change BV • Frank Stege, Teamleider Informatievoorziening, gemeente Venlo
 • Janneke Goudswaard, Hoofd Interne Zaken, gemeente Putten
 • Ingmar Koch, Beleidsmedewerker bij de Provinciale Archiefinspectie Noord-Brabant en Limburg

U gaat in discussie met elkaar, uw mening wordt nadrukkelijk gevraagd en u deelt ervaringen. Vanzelfsprekend verloopt alles in een ontspannen en informele sfeer.

Doxis biedt vroege aanmelders een buitengewone kans om deel te nemen aan een unieke rondleiding door Het Concertgebouw. Een kans die u zeker niet mag missen! Zorg dat u er op tijd bij bent, het aantal plekken is beperkt. Uitgebreide informatie over het programma en sprekers vindt u op www.doxis.nl/seminar. U kunt zich hier ook inschrijven.

Menu